Nieuws

Kabouter Blauwkapje
01 september 2021

Kabouter Blauwkapje

Sinds maart 2021 woont kabouter Blauwkapje op het dagverblijf. Elke morgen maken de kinderen kabouter Blauwkapje wakker, die onder de boom in zijn bedje ligt te slapen.

Kabouter Blauwkapje vertelt al zijn avonturen en gaat zelfs ook mee op avontuur met de kinderen.

Maar het allerleukste blijft, het samen zingen van het ochtendlied en de avonturen liedjes.

 

Nationale Voorleesdagen bij Blauwkapje
21 januari 2020

Nationale Voorleesdagen bij Blauwkapje

Op 22 januari worden door het hele land in bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven voorleesontbijten georganiseerd.
Lokale helden, zoals brandweermannen, politie agenten en burgemeesters,  én bekende Nederlanders, nemen deel aan deze voorleesontbijten om zo te laten zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden.
Lees meer ›
Masterclass kinderfysiotherapeut
17 januari 2020

Masterclass kinderfysiotherapeut

Op 14 januari heeft Marilène Kemperman van kinderfysiotherapie Spring een masterclass verzorgt aan de leidsters van de babygroepen.

Veel baby’s ontwikkelen heel snel een voorkeurshouding waar door het hoofdje van het kind onevenredig belast wordt. Daardoor zie je vaak een vervormd hoofdje van de baby.

Door hele simpele oefeningen kun je het kindje stimuleren om van houding te wisselen. Hierdoor wordt de belasting van het hoofdje meer verdeeld en hersteld de vorm zich weer.

Ook voor baby’s die moeite hebben met het liggen op de buik zijn er oefeningen om het kindje te stimuleren. Maar ook bij overstrekkingen kunnen oefeningen heel goed helpen.

 

 


Lees meer ›
Spelen met je zintuigen
23 oktober 2019

Spelen met je zintuigen

In het septembernummer van Kinderopvangtotaal staat een leuk artikel over het spelen met je zintuigen bij Blauwkapje. 

 

Hoe kun je de zintuigen van jonge kinderen stimuleren en benutten? En hoe voorkom je dat ze overprikkeld raken? In het artikel leggen we uit hoe het werkt.

 

 


Lees meer ›
Feestelijke opening boomgaard
23 mei 2019

Feestelijke opening boomgaard

Samen met de kinderen en hun grootouders openden wij feestelijk de boomgaard en de twee moestuinen bij ons kinderdagverblijf. Zo kunnen de kinderen al heel jong kennismaken met de natuur.
Lees meer ›
Pedagogiek en inrichting gaan hand in hand
12 november 2018

Pedagogiek en inrichting gaan hand in hand

‘Ruimte voor pedagogiek’ als rode draad in het beleid, daar is Stichting Rijswijkse Kinderopvang (SRK) mee bezig, tot in het kleinste hoekje van de organisatie. Ook letterlijk, want het inrichten van goede speelplekken krijgt daarbij alle aandacht. Investeren in medewerkers en investeren in het gebouw gaan hand in hand.
Lees meer ›